E. directie@immanuelschool.nl

Groep 1d / 2b

Afbeeldingsresultaat voor leendert jan vis

Kleuterplein
Dit schooljaar zijn we begonnen met een nieuwe methode: 'Kleuterplein'. Dit is een methode waarin alle vakgebieden geďntegreerd zijn. Wij werken aan de hand van thema's. Bij de thema’s die aan bod komen, worden regelmatig de ouders betrokken. De kinderen krijgen soms een opdracht mee naar huis om samen met de ouders te maken. Deze opdracht wordt in de klas weer besproken.

De Kanjertraining kent vijf basisprincipes: we helpen elkaar, we vertrouwen elkaar / we zijn te vertrouwen, niemand speelt de baas, niemand lacht een ander uit, niemand doet zielig. Spelenderwijs worden deze principes aangeleerd.

Gymmen
Op maandag, dinsdag en donderdag gymmen de kleuters. Ieder kind heeft gymschoenen nodig met klittenband of ballerina’s voor in de mand in de klas. Wilt u deze voorzien van naam?

Bibliotheekboeken
Iedere week ruilen wij op dinsdag de boeken bij de schoolbibliotheek. Voorlezen bevordert de taalontwikkeling van uw kind en is leuk om samen te doen.

Fruit
Op maandag en vrijdag is schoolbreed afgesproken dat de kinderen fruit/groente meenemen als tussendoortje.

Lunch
Het is handig  als de kinderen zelf hun brooddoos en beker/pakje  open kunnen maken. Dit i.v.m. de tijd. Wilt u geen snoep meegeven in de brooddoos?

Map bij de deur
Als er bijzonderheden zijn wat betreft ophalen, bij vriendjes spelen, dokter, enz,
Wilt u dit dan in de map noteren?

Portfolio
Voor 3 euro kunt u bij de juf een plakboek voor uw kind aanschaffen. Hier plakken we de werkjes van de kinderen  in.

Uitnodigingen
Uitnodigingen en kerstkaartjes niet op school uitdelen tenzij het voor alle kinderen bedoeld is.