Groep 2A

Kleuterplein
Dit schooljaar zijn we begonnen met een nieuwe methode: 'Kleuterplein'. Dit is een methode waarin alle vakgebieden geďntegreerd zijn. Wij werken aan de hand van thema's. Bij de thema’s die aan bod komen, worden regelmatig de ouders betrokken. De kinderen krijgen soms een opdracht mee naar huis om samen met de ouders te maken. Deze opdracht wordt in de klas weer besproken.

De Kanjertraining kent vijf basisprincipes: we helpen elkaar, we vertrouwen elkaar / we zijn te vertrouwen, niemand speelt de baas, niemand lacht een ander uit, niemand doet zielig. Spelenderwijs worden deze principes aangeleerd.

Gymmen
Op dinsdag, woensdag en donderdag gymmen de kleuters. Ieder kind heeft een gymtasje nodig met gymkleding (t-shirt en korte broek) voor aan de kapstok. Daarnaast gymschoenen met klittenband of ballerina’s voor in de schoenenbak in de klas. Wilt u alles voorzien van naam?

Bibliotheekboeken
Iedere week ruilen wij op donderdag de boeken bij de schoolbibliotheek. Voorlezen bevordert de taalontwikkeling van uw kind en is leuk om samen te doen.

Fruit
Op maandag en vrijdag is schoolbreed afgesproken dat de kinderen fruit/groente meenemen als tussendoortje.

Lunch
Het is handig  als de kinderen zelf hun brooddoos en beker/pakje  open kunnen maken. Dit i.v.m. de tijd. Wilt u geen snoep meegeven in de brooddoos?

Map bij de deur
Als er bijzonderheden zijn wat betreft ophalen, bij vriendjes spelen, dokter, enz,
Wilt u dit dan in de map noteren?

Portfolio
Voor 3 euro kunt u bij de juf een plakboek voor uw kind aanschaffen. Hier plakken we de werkjes van de kinderen  in.

Uitnodigingen
Uitnodigingen en kerstkaartjes niet op school uitdelen tenzij het voor alle kinderen bedoeld is.